Hyvää Runeberginpäivää!
Runebergin torttuja tehtiin jo ennakkoon vanhoista piparimuruista ja kakkutaikinasta -ne olivat hyviä. Tänään ajateltiin tehdä lasten kanssa nopea kakku päiväkodin jälkeen.
Onhan siinä sen verran samaa näköä kuin aidoissa runebergeissä, että on valkoista reunusta ja punaista marjaa keskellä...
Aikaisempia reseptejä runebergeistämme löydät täältä. Ja yksi keksimuruinen resepti päivittyy tänne.
Tähän kakkuun tuli
2dl santamarian kookoskermaa
1rkl omenaviinietikkaa
2dl mantelilastuja (rouhe oli päässyt loppumaan)
2dl vadelmia
3/4dl rypsiöljyä (mieluiten sitä miedon makuista neito-merkkistä)
1 paketti Farinan piirakkapohjaseosta
Yhdistä nesteet ja marjat, lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti.
Leivitä kaksi mini-kakkuvuokaa riisijauhoilla ja jaa seos vuokiin.
Paista uunissa 200asteessa n.30-35min, kunnes pinta on ruskea ja tikkuun ei enää tartu taikinaa.
"varoituksen sana" jätä vuokaan kohoamisvara -nämä kohoavat reippaasti!
Pinnalle laitettiin vaahdotettua kookoskermaa vaniljalla maustettuna ja vadelmia pakkasesta!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.