Meillä käytetään PolarWildin poronkäristyslihaa, joka on meidän kokeilujen jälkeen ollut mureinta ja tasalaatuisinta. Myös LapinLihan vastaavasta tuotteesta tehdään välillä, kun muuta ei ole saatavilla.

1pkt Poronkäristyslihaa

öljyä paistamiseen

suolaa, pippuria (oman maun mukaan, meillä niukasti molempia)

(Jos haluaa, niin pekoni/silava tuo rasvaa ja mehevyyttä)

 

Kohmeinen poronkäristysliha (ja pekoni/silava) paistetaan pienissä erissä pannulla ja laitetaan paistokasariin/uunipataan. Lisää hiukan vettä, ettei liha pääse kuivumaan. Annetaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa. Maustetaan lopuksi suolalla ja ripauksella mustapippuria. (Itse hauduttelen 1h-1.5h riippuen lihan laadusta ja käristyksen määrästä...)

Syödään puolukoiden ja muusin kera :)