Pääsiäisen aikaan kaupasta löytyy valikoima maidottomia suklaaherkkuja yllätyksineen, mutta soijattomia pääsiäismunia ei ole silmiini osunut. Niinpä tuumasta toimeen ja suklaata taivuttelemaan... Pojalle lupasin oman suklaisen yllätysmunan, joten vaihtoehtoina on pyörtää lupaus tai tehdä se mahdolliseksi. Ja tapojen mukaan se on haaste. Käytin silikonista munan muotoista muffinssimuottia. Aluksi kokeilin sellaista, missä oli 6kpl, mutta niistä tulee liian isoja ja ontto suklaamuna oli tosi vaikea tehdä siihen. Kävin ostamassa muotin, jolla tulee 12 puolikasta -ja sillä onnistui. Tein aina 2 puolikasta kerrallaan. Ja matkanvarrella sain hyvät neuvot kokeneemmilta suklaan käsittelijöiltä -kiitokset niistä :)

Suklaan temperointi tuotti hiukan enemmän päänvaivaa myös. Oikeastaan vasta neljäs yritys sai aikaan hyvän ja tasaisen tuloksen. Temperointiohjeet löytyvät esim. täältä. Ilman temperointia suklaamunan rakenne on rakeinen ja pinta harmahtava. Onneksi epäonnistuneen temperoinnin tuloksen voi sulattaa uudelleen -tai syödä :) Korvaamaton apu temperoinnissa on digitaalinen lämpömittari (käytin meidän digitaalista paistimittaria)

Suklaata jäi sen verran yli, että tein muutaman munan muotoisen suklaa tikkarin. Ne on pienempia ja uskoisin, että ihan mukava yllätys pojalle :)

Käytin Lindtin 70% tummaa suklaata ja Plamilin luomu tummaa suklaata.Kummatkin ovat maidottomia ja soijattomia. Lindtin suklaassa on maininta, että saattaa sisältää maidon ja soijalesitiinin jäämiä, mutta se ei aiheuta pojalle oireita.

Munat on tehty niin, että suklaa ensin temperoidaan ja sen jälkeen kaadoin muotin täyteen. Annoin seistä hetken (n.30min), kunnes suklaa alkoi jähmettyä, mutta oli edelleen liikkuvaa. Kippasin muotin ylösalaisin, jolloin ylimääräiset valui ulos ja munasta tuli ontto. Toisen erän kuivatin oikein päin, mutta silloin massa valui kohti keskustaa ja seinät jäivät ohuiksi. Kun muotti kuivui suupuoli alaspäin, seinät olivat vahvemmat.

Suklaan reunat eivät ole siistit ja tasaiset, mutta nämä ajavat hyvin asiansa -ensi pääsiäisenä harjoittelen, kuinka reunat tulevat tasaisiksi :)

Illalla temperoin pienen erän suklaata vielä ja suljen yllätyksen tämän viimeisenkin suklaamunan sisälle!