Lyylin 1v-kakku; alunperin tämä resepti tuli kehiteltyä ihan eri tarkoitukseen, mutta siitä tuli meidän perheen lemppari :) Kuorrutteena on cashewpähkinätahna, mutta sen voi korvata siemenistä tehdyllä vastaavalla/sokerivesikuorrutteella. Monenlaisia versioita oon tästä tehnyt, mutta tämä omenainen on pojan suosikki. Miehen suosikki on, kun omenamehusta osan korvaa sitruunamehulla -sitä tulee tehtyä harvoin, koska se ei käy pojalle.

 

Pohja:
2dl hienoa intiaanisokeria
100g kasviperäistä margariinia (tässä kokeiltu hopean väristä sunnuntaita joka on maidoton, soijaton -jos muu margariini ei sovi, niin kookosrasva?)

2dl hienoa porkkanaraastetta
1.5dl omenamehua
1tl omenaviinietikkaa

0,5tl suolaa
1tl kardemummaa
1tl kanelia
1-2 maustemittaa inkivääriä
1-2 maustemittaa pomeranssinkuorta
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
4dl luontaisesti gluteenitonta jauhoa (esim. virtasalmen viljatuotteen vaalea leipäjauhoseos, tai riisijauho+psyllium)
4 rkl maizenaa
1dl mantelirouhetta

kuorrute:
2dl cashewpähkinöitä
0,5dl omenamehua

1-3rkl riisimaitoa
1-1.5dl tomusokeria
mantelirouhetta

Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen. Ne saavat liota vähintään 2h, mutta mielellään 8-10h.

Sekoita porkkanaraaste,mehu ja omenaviinietikka yhteen. (jos käytät psylliumin erikseen, niin lisää myös se, jos se on jauhojen yhteydessä sitä ei tarvitse erikseen). Sekoita samoin toisessa astiassa mausteet, leivinjauhe, sooda, jauhot ja mantelirouhe yhteen. Laita uuni lämpeämään 175asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste-neste sekoitus ja kuiva-ainesekoitus vuorotellen. Sekoita tasaiseksi ja laita öljyttyyn irtopohjakakkuvuokaan. Paista uunissa 175asteessa n.30-35min, kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuuassa.

Valmista kuorrute. Valuta cashewpähkinöiden liotusneste pois. Tehosekoittimella jauha pähkinät tasaiseksi massaksi lisäten vähitellen mehua, riisimaitoa ja lopuksi tomusokeria. Riisimaidon määrällä saa kuorrutteen paksuutta muunneltua. Kovin juoksevaa kuorrutteesta ei kannata tehdä.

Kun pohja on jäähtynyt, kuorruta pinta. Ripottele pinnalle mantelirouhetta/ hunajassa nopeasti paistettuja porkkanan suikaleita.

Samalla reseptillä olen tehnyt myös uunipellille, jolloin tarvitaan kaksinkertainen annos!

Kakulle tekee hyvää olla jääkaapissa muutama tunti/yön yli ennen tarjoilua -maut tasaantuvat :)

Makoisia hetkiä!