Makaronilaatikkoa :) -itse laitan mieluummin gluteenittoman pastan erikseen ja kastikkeen erikseen, mutta lapsille tämä maistuu niin, että eipä sitä juuri seuraavaksi päiväksi jää... Olen tehnyt Schärin Pipette/Fusilli pastasta ja Glutanon pennepastasta (sisältävät maissia+riisiä).
5dl Schärin tai Glutanon maissi-riisipastaa
300-400g jauhelihaa
1rkl provencen yrtit-sekoitusta/meiramia
1rkl persiljaa
1tl paprikaa
(suolaa myllystä)
8-9dl riisimaitoa
2-3rkl öljyä
4rkl riisijauhoja
1sipuli
2rkl ruohosipulia
0,5tl valkopippuria
(suolaa myllystä)
Paista jauheliha ja mausta se.
Valmista valkokastike. Laita öljy kattilan pohjalle ja lisää jauhot. Vispaa joukkoon riisimaito, sipuli pieninä kuutioina, ruohosipuli ja suolaa myllystä. Kokoajan sekoittaen anna kiehua 3-5min minuutin miedolla lämmöllä, kunnes kastike on hiukan saostunut. Tarkista maku.
Sekoita uunivuokaan keittämätön pasta, jauheliha ja 2/3 kastikkeesta. Sekoita hyvin niin että kastike on joka puolella. Laita viimeinen osa kastiketta päälle, niin että makaroniseos peittyy kokonaan (ettei pinnalla olevat kuivahda).
Paista uunissa 200asteessa n.30-35min. Pinta saa hiukan väriä, mutta älä ylipaista ettei makaronit hajoa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.