Tämä Marenkikakku (alkuperäisesti; munanvalkuaisleivos) on Keittotaitokirjasta otettu pohja -päällys on muokattu kuntoiluväelle sopivaksi. Kevyttä (tai ainakin kevyempää kuin kermakakku).

Osa sokerista vaihdettiin steviaksi, näin siitä tuli hiukan skarpin oloinen kakku -toki täysi sokeriton marenkipohja olisi vielä karpille sopivampi -sekin onnistuu, kokeiltu on. Eli kokonaan steviasta.

IMG_1642-normal.jpg

4 munanvalkuaista

1/2tl vaniljaa

2rkl tomusokeria (aidossa ohjessa 8rkl)

1tippa omenaviinietikkaa

steviaa muutama tippa

Metallisessa kulhossa puhtailla vatkaimilla sähköisesti vaahdotin valkuaiset ja sokerin, lisäsin tipan omenaviinietikkaa ja stevian. Pursotin vaahdon  pellille ympyrän mutoon. Päättelin, että hyvin vieno lämpö olisi 100astetta... Paisto kesti 2h.

(alkuperäisessä keitto-ohjeessa oli siis näin; Munanavalkuaiset hierotaan kulpissa sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi lusikalla aina samaan suuntaa pyörittäen. Kun vaahto on kovaa, se laitetaan perunajauhotetulle pellille ja kypsennetään hyvin vienossa lämmössä 2h.)

 

Päälle tällä kertaa:

500g valutettua maitorahkaa

250g mansikoita valutettuna ja soseutettuna

4-5tippaa steviaa

200g mustikoita

1dl vadelmia

1-2 banaania

Hiukan mantelilastuja

 

Täysin karppipohja tehdään niin, että 4 valkuaista vaahdotetaan, kun valkuaiset ovat ilmavia, lisätään tippa omenaviinietikkaa ja stevia (nestemäistä tai jauhetta) ja vatkataan kiinteäksi vaahdoksi. (käytännössä kulhon voi kääntää väärinpäin ilman että se valuu alas). Ja uuniin 100asteeseen 1-2h. :) Hyvää niinkin!