Kun teen öljyhampunsiemenistä "maitoa", siitä jää tähteeksi aina siemenmurskaa jonkin verran. Tapana on ollut käyttää se joko leipään tai muuhun leivonnaiseen -tai sitten olen sen kuivannut ja käyttänyt mysliin :) Joka tapauksessa koskaan en ole pois heittänyt! Tässä on nyt yksi meidän vähäviljaisista vaihtoehdoista, johon käytän siemenmurskan!

Hampunsiemenet on siitä hyviä gluteenittomassa ja munattomassa leivonnassa, että ne sitoo jonkin verran leivonnaista -joten rakenteesta tulee hyvä!

 

1.5dl öljyhampunsiemen murskaa

3dl vettä

1 banaani survoksena

1tl suolaa

2rkl siirappia

1dl auringonkukansiemeniä

1dl mantelijauhoja

1tl psylliumia

1/2ps kuivahiivaa

0,5dl pofiber-perunakuitua

1dl karkeita riisijauhoja

1dl täysjyväriisijauhoja

0,5dl perunajauhoja/tapiocatärkkelystä

1tl murskattua fenkolia (siemeniä)

 

Laita siemenmurska ja vesi tehosekoittimeen ja pyöritä muutama minuutti. Lisää psyllium ja banaani ja anna pyöriä vielä hetki. Kaada astiaan. Lisää suola, siirappi. Sekoita kuivat aineet yhteen toisessa astiassa ja sekoita ne nesteeseen hyvin vaivaten. Jos käytit 42asteista vettä, niin hiiva herää hyvin, mutta itse käytän haaleaa vettä, joten laitan leipätaikinan leipävuokaan ja kelmu päälle. Sen jälkeen kuumaan veteen kohoamaan -nousevat hyvin näinkin vaikka nesteen herätyslämpötila olisikin ollut alhainen.

Paista uunissa 200asteessa 35-40min.

Leivät kohoamassa -tämä kuvassa oleva on puolukkainen pojan versio, missä ei ole viljaa lainkaan -siitä resepti myöhemmin.