Muusilaatikkoon voi käyttää päivän menun mukaan valinnaista jauhelihaa, kinkkurouhetta tai vatajan lisäaineetonta nakkia..
6 isoa jauhoista perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1/2tl suolaa
2rkl öljyä, ripaus pippuria
(1/4tl reformi luomukasvisliemijauhetta)
Tee peruna-porkkanamuusi (tai esim. peruna-bataattimuusi). Kuori ja keitä kypsäksi, ota keitinvesi talteen ja survo muusiksi. Lisää keitinvettä sen verran, että muusista tulee "syötävän" paksuista, eli ei liian tönkköä. Lisää suola ja mausteet.
Laita 1/2 muusista vuuan pohjalle. Laita päälle haluamasi liha;
esim. 300g paistettua jauhelihaa (mausteina suolaa, pippuria, ruohosipulia)
tai 4kpl pilkottuja Vatajan lisäaineettomia nakkeja
tai Pajuniemen keittokinkku-kuutioita
Levitä lihan päälle loput muusista. Laita vuoka uuniin 175astetta n.20-25min, kunnes pintaan tulee hiukan väriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.