Slyni antoi ohjeen Lepuskoihin, eli Etelä-Karjalan perunarieskoihin. Rieskoista meillä tykätään, mutta koskaan en ole aiemmin laittanut juustoa ja kananmunaa rieskaan -ja lisäksi oli ohje Remoulade-kastikkeeseen (uusi tuttavuus sekin) ja täytteeseen -joten näistä sai oivan päivällisen!
(10 pisteen kysymys: Kun puoliso tulee töistä kotiin nälkäisenä, keittiössä tuoksuu tuore leipä ja ruoka, edessä on valmis täytetty lepuska -huomataanko silloin a)tuoksu, b)maku, c) sydämenmuotoiset paprikat d)kaikki.. :)
Lepuskat, 2 isoa
n.3dl perunamuusia
(Tein muusin paketin hiutaleista 2dl hiutaleita+3dl vettä)
1 muna
n.2dl juustoraastetta
0,5tl suolaa
n.1.5dl semper grovmix-jauhoja
Sekoita ainekset yhteen. Tee taikinasta kaksi kekoa leivinpapereille ja taputtele jauhoisilla käsillä ne littanoiksi ympyröiksi.
Paista 250asteessa 10-15min, kunnes saavat väriä.
Anna jäähtyä.
Lepuskat tässä kuvassa alhaalla -ylhäällä lasten perunarieska (pinaattimuusista, jotta väri erottaa ettei tule vahingossa annettua väärää)
TÄYTE:
salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kananrintaa
Remoulade-kastike:
1dl kermaviiliä
(puolet piti olla majoneesia, mutta unohdin ostaa)
1/4dl suolakurkkukuutioita
(1/2rkl kapriksia pieninä paloina)
hiukan sipulia pieninä kuutioina
1/4 porkkanaa hienona raasteena
1rkl persiljaa
1/2tl sinappia
ripaus suolaa ja pippuria
Yhdistä aineet ja laita jääkaappiin maustumaan!
Tämä oli mehukas, hyvä kastike, tulen käyttämään toistekin grillauksen yhteydessä ja näitä täytettyjä lepuskoita tehdään uudestaankin :) Eli kiitos kovasti slyni!!
LASTEN PERUNARIESKAT:
2dl pinaattiperunamuusia
2rkl oliiviöljyä
1dl quinoa/amaranttijauhoja
ripaus suolaa
Sekoita yhteen nopeasti ja taputtele öljytyin käsin pellille. Paista 200asteessa n.10-15min, kunnes saa hiukan väriä.
Jäähdytä.
Lasten Remoulade-kastike:
1dl mantelikermaa -paksua ja sihdin läpi
1/2dl suolakurkkukuutioita
1rkl ruohosipulia
1rkl persiljaa
1/2 porkkanaa hienona raasteena
hiukan sipulia kuutioina
ripaus suolaa
ripaus pippuria
puoli korkillista vaaleaa balsamicoa
Ohje muuten sama.
(10 pisteen kysymys: Kun puoliso tulee töistä kotiin nälkäisenä, keittiössä tuoksuu tuore leipä ja ruoka, edessä on valmis täytetty lepuska -huomataanko silloin a)tuoksu, b)maku, c) sydämenmuotoiset paprikat d)kaikki.. :)
Lepuskat, 2 isoa
n.3dl perunamuusia
(Tein muusin paketin hiutaleista 2dl hiutaleita+3dl vettä)
1 muna
n.2dl juustoraastetta
0,5tl suolaa
n.1.5dl semper grovmix-jauhoja
Sekoita ainekset yhteen. Tee taikinasta kaksi kekoa leivinpapereille ja taputtele jauhoisilla käsillä ne littanoiksi ympyröiksi.
Paista 250asteessa 10-15min, kunnes saavat väriä.
Anna jäähtyä.
Lepuskat tässä kuvassa alhaalla -ylhäällä lasten perunarieska (pinaattimuusista, jotta väri erottaa ettei tule vahingossa annettua väärää)
TÄYTE:
salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kananrintaa
Remoulade-kastike:
1dl kermaviiliä
(puolet piti olla majoneesia, mutta unohdin ostaa)
1/4dl suolakurkkukuutioita
(1/2rkl kapriksia pieninä paloina)
hiukan sipulia pieninä kuutioina
1/4 porkkanaa hienona raasteena
1rkl persiljaa
1/2tl sinappia
ripaus suolaa ja pippuria
Yhdistä aineet ja laita jääkaappiin maustumaan!
Tämä oli mehukas, hyvä kastike, tulen käyttämään toistekin grillauksen yhteydessä ja näitä täytettyjä lepuskoita tehdään uudestaankin :) Eli kiitos kovasti slyni!!
LASTEN PERUNARIESKAT:
2dl pinaattiperunamuusia
2rkl oliiviöljyä
1dl quinoa/amaranttijauhoja
ripaus suolaa
Sekoita yhteen nopeasti ja taputtele öljytyin käsin pellille. Paista 200asteessa n.10-15min, kunnes saa hiukan väriä.
Jäähdytä.
Lasten Remoulade-kastike:
1dl mantelikermaa -paksua ja sihdin läpi
1/2dl suolakurkkukuutioita
1rkl ruohosipulia
1rkl persiljaa
1/2 porkkanaa hienona raasteena
hiukan sipulia kuutioina
ripaus suolaa
ripaus pippuria
puoli korkillista vaaleaa balsamicoa
Ohje muuten sama.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.