Leivontafoorumin marraskuun haaste valmistaa kopio jostain aikaisemman haasteen leipomuksesta :)

Nami-hiiren kokosmakronen vei ajatukseni maaliskuun haasteessa -ja nyt se vei myös kielen mennessään.. Nämä maistuivat vielä paremmilta, kuin miltä ne kuulostavat -kookos ja marenki...mmm..

Alkuperäisen version löydät täältä: http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=964

KOKOSMAKRONEN


Kuva

2 valkuaista
100 g ruskeaa sokeria (käytin osan intiaanisokeria)
125 g kookoshiutaleita
½ hyvin puhdistetun sitruunan kuorta ( ei kuuluu perinteiseen reseptiin )

Esilämmitä uuni 150°C

1. Vatkaa valkuaiset puolikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes massa pysyisi vaikka ylösalaisin olevassa kulhossa.
2. Kääntele kookoshiutaleet hiljakseen valkuaisvaahtoon lastalla käännellen.
3. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori, Kääntele lastalla muutamat kerrat.
4. Pursota leivinpaperin päälle kasoiksi -en saanut massaa läpi tähtityllastani tai muustakaan kuviotyllasta -niinpä normaali pyöreä tylla toimi apuvälineenä :)
6. Paista ensin 15 min ja avaa sitten uuninluukkua hieman, laita vaikka lusikka väliin ja anna paistua 20-25 min. lisää koosta riippuen – mutta älä kärvennä niitä! Kookosmakronien tulee olla kuitenkin vaaleita ja vain pinnasta hieman ruskettuneita.
7. Nosta pelti uunista ritilän päälle ja anna paistosten jäähtyä rauhassa.
KuvaJa kyllä -aluperäiset pursotetaan vohvelilevyn päälle -kissojen ja koirien kanssa metsästin niitä gluteenittomana -päätyen johtopäätökseen, että sellaisia ei gluteenittomina valmisteta! Mutta toivottavasti reseptin alkuperäinen toteuttaja ei pahastu tästä pienestä muutoksesta.. :)