Viikon aikana on tullut kokeiltua muutama eri kokeilu hapanleivästä käyttäen Finax-hapantaikinajuurta. Finaxin uusi tuote hapantaikinajuuri sisältää riisiä ja quinoaa. Se lisätään jauhojen mukana omaan leipäreseptiin -eli ei korvaa hiivaa ja sen suuremmin esivalmisteluita ei tarvita. Sitä lisätään 3-4rkl / 450g jauhoja.
Näissä kokeiluissa aloitin varovaisesti maistelemaan ja kokeilemaan sen toimivuutta pienemmällä määrällä. Se tuo rakenteeseen "kiinteyttä" ja leipä on mehevämpi seuraavanakin päivänä. Normisti olen gluteenittoman leivän ylimääräiset pakastanut samana päivänä, mutta ainakin tämä leipä on vielä kolmantena päivänä ollut ok!
5dl riisimaitoa
2dl tattarirouhetta
1tl psylliumia
2-3rkl siirappia
1tl suolaa
2rkl öljyä
1ps kuivahiivaa
1dl tapiocatärkkelystä
4dl täysjyväriisijauhoja
1dl hienoja riisijauhoja/quinoajauhoja
2rkl finax hapanjuurta
Sekoita riisimaitoon psyllium ja tattarirouhe- anna seistä 10min. Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja hapanjuuri yhteen ja lisää kokoajan sekoittaen. Sekoita puuhaarukalla taikinaa muutaman minuutin ajan ja laita vuokaan. Vuoka pitää laittaa kohoamaan lämpimään vesihauteeseen (hiivan herätyslämpötila 42astetta) tai sitten riisimaito pitää muistaa lämmittää aluksi! Itse tein tämän kuvan version vesihauteessa kohottamalla.
Paista uunissa 175asteessa 35-40min kunnes pintakin saa hiukan väriä.
(Tämä tattarirouheleipä onnistuu ilman hapanjuurtakin! )
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.