Ja se kotiintulokakku tämän aamun leipomuksista... Isin kotiin tulon lisäksi taidetaan kahvitella uuden leikkimökin tuparikahvit! Kakun mauksi valittiin ananas-kookos.

 

Kakkupohja (17cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan):

2dl jauhoja (käytin riisi+peruna+kaura)

3/4dl intiaanisokeria

1.5tl leivinjauhetta

1dl mehua (käytin ananasmehua)

0,5dl öljyä

1/2tl psylliumia

 

Kostutukseen:

mehua

 

Väliin: Vadelmasurvosta, makeutettu intiaanisokerilla

 

Kookos-Vaniljakiisseli:

1.5rkl perunajauhoja

2dl santamaria kookosmaitoa

0,5dl mehua (käytin ananasmehua)

1rkl intiaanisokeria

2tl vaniljasokeria

 

Ananasraita

1prk ananaspaloja (käytä liemi kakun pohjaan ja kookoskiisseliin)

0,5dl vettä

2rkl hillosokeria

 

Laita psyllium mehuun ja anna seista 5-10min. Sekoita sillä välin kuivat aineet keskenään ja lisää mahdollisimman vähällä sekoittamisella mehu-psyllium ja öljy. Laita taikina esim.polentaryyneillä leivitettyyn vuokaan. Paista uunissa 175asteessa 20-30min, kunnes kakku kypsä.

Anna pohjan jäähtyä ja halkaise se.

Laita alempi puolisko tarjoilualustalle. Kostuta pohja mehulla, jos haluat. Varo ylikastelemasta. Tee Vaniljakiisseli. Sekoita perunajauhot, mehu ja kookosmaito kylmänä yhteen. Hitaasti sekoittaen laita levy kuumenemaan ja anna pulpahtaa vain kerran -kiisseli on valmista. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Tarkista maku.

Levitä kakun alapuoliskon päälle vadelmasurvos ja kookosmaidosta tehtyä kiisseliä n. puolet. Aseta toinen kakkupuolikas päälle. Levitä päälle loput kookoskiisselistä. Tee sen jälkeen ananasraita. Tehosekoittimella tee 1 purkillisesta ananaspaloja tasainen sose. Laita sose, vesi ja hillosokeri kattilaan ja keitä sekoitellen miedolla lämmöllä n.10min. Jäähdytä 5min ja levitä kookoskiisselin päälle raidaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa kuvun alla tunti. Ja herkuttelemaan. Kakusta ei heti uskoisi että on -ton-ton-ton :)