Varovaisia ollaan oltu kalakokeilujen suhteen esikoisella -punaista kalaa ei kauhean hyvin tykkää edes maistaa. Siikaa on muutama kokeilu ollut savustettuna ja tänään "uskaltauduin" laittamaan siikaa uunissa. Kalamestarilta saadun opastuksen kanssa oltiin tyytyväisiä lopputulokseen :) En ole koskaankaan tehnyt kalaa paljoa, joten sitä harjoitellaan, mikäli oireita ei tule :)
2 siikafilettä (a`400g) ruodot pois otettuna mutta suomuineen
pippuria ja suolaa myllystä maun mukaan
2tl ruohosipulia
2tl tilliä
(hiukan sitruunan mehua)
Aseta toinen file suomupuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta pippurilla, suolalla ja ripottele ruohosipuli, tilli ja sitruunamehu päälle. Ripottele toiselle fileelle pippuri ja suola myös ja laita se toisen fileen päälle suomupuoli ylöspäin. Laita koko komeus uuniin 190asteeseen ja paista kunnes kala on kypsää. Annoin meidän fileet olla n.35min, kunnes nahka irtosi hyvin :)
Lisukkeena muusia ja soijajugurttiin tehtyä tilli-suolakurkkukastiketta. (pojalle pelkkää myrttisen suolakurkkua)
Tilli-Suolakurkkukastike soijajugurttiin:
2dl maustamatonta soijajugurttia
1 myrttisen suolakurkku pieninä kuutioina
1/2 sipulia pieninä kuutioina
1-2tl sinappia
1rkl ruohosipulia
2tl tilliä
valkopippuria, suolaa
(1tl balsamicoa, vaaleaa)
Sekoita ainekset, tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa n.1h ennen tarjoamista :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.