Vuorossa Maximuksen leipä parin viikon takaa -yllättäen leipämausteena jälleen fenkolinsiemenet! Tämä leipä oli mukana leivontafoorumin syyskuun haasteessa
1dl seesaminsiemeniä
5dl vettä
3rkl hunajaa
0,5dl rypsiöljyä
2 kotimaista makeaa omenaa
1rkl fenkolin siemeniä
1tl ruususuolaa
1dl kvinoajauhoja
350g Farina täysjyväleipäjauhoseosta
1ps kuivahiivaa
1. raasta omenat hienoksi raasteeksi
2. laita seesaminsiemenet ja vesi tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista, maitomaista. Lisää joukkoon hunaja ja rypsiöljy.
3. Kuumenna neste 42asteiseksi. Rouhi morttelissa fenkolinsiemenet hienommaksi ja lisää joukkoon. Sekoita jauhot ja hiiva yhteen ja lisää ne hyvin vaivaten taikinaan. Lisää lopuksi omena ja vaivaa 5min.
4. kaada taikina leipävuokaan. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, eli täytä vuoka vain puolilleen. Kohotusaika lämpimässä paikassa n. 25min. Paista 175asteessa n.30-40min.
-pinnalle ennen paistoa kannattaa ripotella seesaminsiemeniä-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.