Valkosipulin ja lämpimän leivän tuoksu leijailee....



Sly:ni lähettämässä paketissa tuli resepti gluteenittomaan patonkiin -päätin siis samantien heti täksi illaksi leipoa patonkia. Pari viikkoa sitten kakkutarvikekaupasta mukaan tarttui patonkipelti, eli tämä sattui juuri sopivasti :)

75g margariinia (käytin maidotonta sunnuntaita)
3dl vettä (laitoin 4dl)
25g hiivaa
1tl suolaa
1pkt semper-jauhoseosta (josta säästetään leivontaan 1.5dl)
 
Sulata rasva ja lisää vesi. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ja suola. Lisää jauhot, sekoita ja anna kohota n.30min. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia. Patongit muotoillaan varovasti muotoilemalla suorakaiteen muotoinen levy joka kääritään rullalle ja nostetaan patonkipellille kohoamaan. Nostata 20min.
(jätin jauhopaketista 1.5dl jauhoja muotoilua varten, mutta unohdin käyttää ne -eli taikina oli hyvin muotoiltavissa ilman 1.5dl jauhoja :)

Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunissa 250asteessa n.10min.

Näihin laitoin lisäksi slyni muunnosohjeen mukaan valkosipulia&öljyä pieniin viiltoihin, jotka tein pintaan.

Ihanan makuisia -valkosipulin tuoksuisia cheeky