En ole itse mikään parsan ystävä, mutta lähiruokatorilla vastaan tuli vaaleaa parsaa, jota poika halusi maistaa. Pitihän sitä siis kokeilla, ihan jo ravintoarvoltaanhan parsa on hyvä foolihapon lähde...

Hollandaise-kastikkeesta voimme vain unelmoida meidän perheessä, mutta tein ihan perus vaalean avokadoöljyisen kastikkeen.

 

Parsan keitto-ohje tuli niiden mukana. Eli ne ensin huuhdellaan, sen jälkeen tyvestä leikataan puumainen osa pois (n.2cm) ja kuoritaan perunankuorimaveitsellä nupun alapuolelta lähtien tyveen asti. Parsa pitäisi keittää korkeassa kattilassa pystyasennossa, mutta meillä ei sellaista kattilaa löytynyt. Siis korkein kattila ja parsat niin pystyyn kuin mahdollista, nuppuosat vedenpinnan yläpuolella. Suolaa keittoveteen laitoin n.1tl.

Keittoaika oli tässä meidän vaaleassa parsassa 30min suosituksena, keitin 35min. Hiljaisella poreilulla, ei siis kovalla lämmöllä.

Parsan keittyessä tein valkokastikkeen.

3rkl avokadoöljyä

2.5rkl riisijauhoja

2dl riisimaitoa

suolaa myllystä

 

Laita öljy kattilan pohjalle, levy lämpiämään. Lisää jauhot ja kääntele se tasaisesti öljyn joukkoon. Anna hetken aikaa poreilla ja lisää riisimaito pienissä erissä hyvin sekoitellen (ettei tule paakkuja) joukkoon. Anna kastikkeen miedosti kuplia 5-10min, hyvin sekoitellen (lisää tarvittaessa hiukan vettä, jos tuntuu että kastike on liian sakeaa. Lopuksi tarkista maku ja lisää suolaa.

 

Parsa oli ihan ok. En silti itse ole sen ystävä edelleenkään... poika totesi, että on aika väkevää. Ilmeisesti vihreä parsa olisi miedompaa. Poika kuitenkin tykkäsi kastikkeesta ja söi nuppuosat. Eli se siitä kokeilusta. OSa parsanipusta odottaa parsakeiton tekemistä viikonloppuna.