Laskiaispullia ei tänä vuonna tehty, vaikka mäkeä laskettiinkin! Pullapohjainen marjapiirakka oli viime viikonlopun herkkuna -kun riisi on nyt rotaatiossa 1xvkossa. Siinäpä ne meidän viljat tällä kertaa ovatkin. Mutta piirakka siitä onnistuu ihan hyvin! Vanha pullaohje on tässä, sillä teimme aikaisemmat marjapiirakat . Ja tämä pohja on siitä muunnettu tämänhetkiseen ruokavalioon!

 

ohje josta tulee kaksi piirakkapohjaa:

2,5dl riisimaitoa

0,5dl werz riisihiutaleita

2tl psylliumia

ripaus suolaa

1ps kuivahiivaa

1dl karkeaa riisijauhoa

1dl hienoja riisijauhoja

2dl täysriisijauhoja

0,75dl vaahterasiirappia

0,5dl rypsiöljyä

(+leivontaan hiukan riisijauhoja)

 

Täyte/pohja:

2dl mustikoita

2dl puolukoita

1dl vadelmia

0,5dl bonnen vadelmasosetta

2rkl perunajauhoja

1rkl vaahterasiirappia

 

Lämmitä riisimaito n.+50asteeseen. Lisää hiutaleet ja psyllium ja anna lämmön tasaantua kuivahiivan herätyslämpötilaan n.+42asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja vaivaa ne hyvin nesteeseen. Lisää lopuksi vaahterasiirappi ja öljy. Vaivaa muutama minuutti. Jaa kahtia ja taputtele öljyttyyn irtopohja/piirakkavuokaan jauhoisilla käsillä. Anna hetken aikaa kohota.

Yhdistä täytteen aineet ja lisää ne pohjan päälle. Paista uunissa 200asteessa n.25min.

 

Toiseen pohjaan laitoin omenasosetta, perunajauhoja ja pakastin jäähtyneenä :)

 

(Jos leivot tällä ohjeella pikkupullia, niin lisää jauhoja ohjeeseen n.0,75dl, muutoin pullat leviävät kohotessaan pitkin peltiä -liian vähäisen jauhomäärän takia. Piirakkapohja taas on tällä jauhomäärällä ihanan pehmeä!)