Laskiaispullia ei tänä vuonna tehty, vaikka mäkeä laskettiinkin! Pullapohjainen marjapiirakka oli viime viikonlopun herkkuna -kun riisi on nyt rotaatiossa 1xvkossa. Siinäpä ne meidän viljat tällä kertaa ovatkin. Mutta piirakka siitä onnistuu ihan hyvin! Vanha pullaohje on tässä, sillä teimme aikaisemmat marjapiirakat . Ja tämä pohja on siitä muunnettu tämänhetkiseen ruokavalioon!
ohje josta tulee kaksi piirakkapohjaa:
2,5dl riisimaitoa
0,5dl werz riisihiutaleita
2tl psylliumia
ripaus suolaa
1ps kuivahiivaa
1dl karkeaa riisijauhoa
1dl hienoja riisijauhoja
2dl täysriisijauhoja
0,75dl vaahterasiirappia
0,5dl rypsiöljyä
(+leivontaan hiukan riisijauhoja)
Täyte/pohja:
2dl mustikoita
2dl puolukoita
1dl vadelmia
0,5dl bonnen vadelmasosetta
2rkl perunajauhoja
1rkl vaahterasiirappia
Lämmitä riisimaito n.+50asteeseen. Lisää hiutaleet ja psyllium ja anna lämmön tasaantua kuivahiivan herätyslämpötilaan n.+42asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja vaivaa ne hyvin nesteeseen. Lisää lopuksi vaahterasiirappi ja öljy. Vaivaa muutama minuutti. Jaa kahtia ja taputtele öljyttyyn irtopohja/piirakkavuokaan jauhoisilla käsillä. Anna hetken aikaa kohota.
Yhdistä täytteen aineet ja lisää ne pohjan päälle. Paista uunissa 200asteessa n.25min.
Toiseen pohjaan laitoin omenasosetta, perunajauhoja ja pakastin jäähtyneenä :)
(Jos leivot tällä ohjeella pikkupullia, niin lisää jauhoja ohjeeseen n.0,75dl, muutoin pullat leviävät kohotessaan pitkin peltiä -liian vähäisen jauhomäärän takia. Piirakkapohja taas on tällä jauhomäärällä ihanan pehmeä!)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.