Monitoimikeitintä olen kokeillut nyt kuukauden verran. Tässä on yksi meidän suosikeista:

 

Broilerin rintaleikkeet:

1pkt maustamatonta broilerin rintaleikettä (n.1kg)

merisuolaa, pippuria

oliiviöljyä

1 iso sipuli pieninä kuutioina

2rkl  ruohosipulia

3dl omena/ananasmehua

 

Ota broileri lämpimään 30min ennen ruuan laittoa. Hiero leikkeiden pintaan merisuolaa ja pippuria.

Laita keittimestä Browning-toiminto, kansi auki -lisää oliiviöljyä n.3rkl. Kun keitin on valmis, lisää leikkeet ja kääntele niitä niin että joka puolelle tulee pieni paistopinta. Ota leikkeet hetkeksi pois, lisää sipulikuutiot ja kääntele ne öljyssä. Lisää ruohosipuli ja laita leikkeet takaisin hyvin käännellen - kaada omena/ananasmehu päälle.

Laita kansi paikoilleen. Valitse High pressure 15min. Anna paineen tasaantua itsekseen.

Kun avaat kannen, tarkista, että broileri on kypsä ja luut irtoavat hyvin. Meillä leikkeet olivat kohtalaisen pieniä ja tuo 15min oli juuri sopiva.

Nesteestä saa hyvän kastikkeen, kun sen suurustaa esim. maizenalla :)