Meillä on jääkaapissa aina vaihdellen siemen"maitoja", vilja"maitoja" tai manteli"maitoa". Niitä ei kukaan meillä sellaisenaan juo, mutta tuovat ravintoarvoa ruuanlaitossa ja leivonnassa. Ja jokseenkin on helpompi tehdä esim. kastikkeet näistä -ei pelkästä vedestä.
Säilytän "maitoja" lasisessa purkissa jääkaapissa. Minulla on tuollaisia pahvisia nimirenkaita, joihin aina laitan valmistuspäivän, niin on helppo katsoa kuinka kauan sitä voi vielä käyttää -muistiini en näissä uskalla luottaa...
Täältä aikaisemmista postauksistani löytyy nuo reseptit -tai oikeastaan ohjeet kuinka noita siemenmaitoja olen tehnyt -jokaisessa postauksessa näkyy myös paikka, josta olen itse ohjeen löytänyt, sillä näiden tekeminen ei toki ole mikään oma ideani tai uusi juttu :)
Hamppu"maito" (öljyhampunsiemenistä)
Cashew "maito"
Itse tykkään ruuanlaitossa paljon tuosta öljyhampunsiemensistä tehdystä juomasta, sillä se käyttäytyy muna-maidon tavoin ruuanlaitossa -sen tähden sitä on mukava käyttää esim. laatikoiden valmistuksessa ja kiusauksissa :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.