Ristiäisiin leivoin pojalle uudella reseptillä kakun, pohjasta tuli parempi kuin synttärikakusta!

3dl jauhoja (käytin 1osa riisijauhoja, 1osa tapiocaa, 1osa semper finmixiä)

(psylliumia+ksantaania)

2tl leivinjauhetta

1rkl vaniljasokeria

1.5dl intiaanisokeria

2dl mehua/vettä/riisimaitoa

0,25dl öljyä

 

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen, lisätään nopeasti öljy ja neste. Sekoitetaan nopeasti ja kaadetaan leivinpaperin päälle ja levitetään kääretorttupohjan lailla. Paistetaan uunissa 225astetta n.10min. Tarkista oman uunin aika, koska pohjan ei tarvitse "ruskettua" vaan saa jäädä vaaleaksi. Liian pitkä aika haurastuttaa pohjan ja on hankalampi käsitellä.  Kypsä levy kumotaan kuin kääretorttu leivinpaperin päälle lämpimänä. Kuivat reunat voi leikata pois. Halkaise pohja, täytä ja nosta toinen levyn osa päälle.

 

Kuorrutin mansikan makuisesta tomusokerista tehdyllä kuorrutteella (vesi+mansikanmakuinen tomusokeri) ja päälle kookoshiutaleita! Oli hyvää pojan mielestä!