Huh hellettä -paljoa ei viitsi uunia lämmitellä, mutta kun siinä tuli valmistettua tämän päivän ruoka muutenkin, niin jälkilämmössä paistui viikonlopun piirakkakin! Ananas-kookos-piirakka -parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä :)
2.5dl santamarian kookoskermaa
1tl omenaviinietikkaa
0,5dl vaahterasiirappia
0,5dl öljyä
1 pieni prk ananasmurskaa
2dl kookoshiutaleita
0,5dl intiaanisokeria
1dl tapiocatärkkelystä/perunajauhoa
2dl hienoa riisijauhoa
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa myllystä
1tl aitoa vaniljaa
Päälle:
0.25dl öljyä
1dl kookoshiutaleita
0.5dl intiaanisokeria
0.5dl mantelirouhetta
Sekoita kookoskerma, öljy ja vaahterasiirappi yhteen ja lisää omenaviinietikka. Anna seistä hetken aikaa. Sekoita tällä välin kuivat aineet yhteen. Yhdistä nesteet, kuivat aineet ja purkki ananasmurskaa. Sekoita nopeasti mutta huolellisesti. Levitä öljyttyyn piirakkavuokaan tasaisesti.
Valmista päällysmurut. Sekoita öljy, kookoshiutaleet, intiaanisokeri ja mantelirouhe yhteen ja ripottele pinnalle.
Paista uunissa 200asteessa n.30min. Peitä loppupuolella foliolla, ettei pinta pala. Tarkista piirakan kypsyys tikulla.
(Itse paistoin piirakan 200asteessa ekat 15min 200asteessa ja loput jälkilämmössä)
Piirakka parhaimmillaan, kun maut saavat tasaantua rauhassa muutaman tunnin.
Piirakka ei ole kovin makea, joten halutessaan voi sokerin määrää lisätä -itse tykkään vaahterasiirapin miedosta mausta ja ananaksen tuomasta kosteudesta! Kylkeen voi tehdä myös kookosmaidosta/kookoskermasta/riisimaidosta vaniljakastikkeen! Kuvan vaniljakastike on tehty maissijauhoihin ja kylmäpuristettuun rypsiöljyyn (riisijauhojen loppumisen vuoksi), jonka takia se on väriltään keltaista :)
Hyvää helleviikonloppua!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.