Viikonloppuisin otan lapset yleensä vuorotellen keittiöön. Kaksi vkoa sitten pöydällä oli siemeniä, jauhoja, kasviksia ja täysriisijauhoja. Molemmat saivat itse valita omaan leipäänsä ainekset ja pienellä avustuksella  saivat myös valmistaa eväsleipänsä. Hauskaa ja herkullista -nyt on pakkasessa useampia siivuja syksyisiä leipiä.

IMG_2057-normal.jpg

Tässä

Lyylin porkkana-mantelileipä

5dl vettä

1dl kokonaisia manteleita

2 porkkanaa

2rkl hunajaa

0,5dl öljyä

0,5dl sokerijuurikaskuitua

1ps kuivahiivaa

1dl quinoajauhoja

350g vuohelan täysleipäseosta (riisi&tapioka)

 

IMG_2041-normal.jpgIMG_2049-normal.jpg

Laita vesi, mantelit, kuoritut porkkanat, öljy ja hunaja tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Kuumenna seos hiivan herätyslämpötilaan  ja lisää kuivat aineet (jauhot joihin hiiva on sekoitettu) ja sekoita huolella 5-7 minuuttia. Kaada joko karkeilla riisijauhoilla leivitettyyn leipävuokaan tai leivinpaperilla päällystettyyn kulhoon . Lyyli halusi ripotella pohjalle siemeniä..

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Paista uunissa 175asteessa n.45min, uunista riippuen, peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla ettei pinta pala.

IMG_2073-normal.jpg

Tästä saatiin monet rakennuspäivän eväät aikaiseksi!