Karitsan sisäfileet ovat olleet odottamassa juhlahetkeä jo pidempään.

IMG_2175-normal.jpg

K-Kauppa lähellämme on siitä ihana, että sieltä soittavat kun saavat lähitilalta karitsan/lampaan lihaa. Puhtaalla myllyllä jauhavat meille lampaan lihan ja erikoistilaisuuksiin saatan ostaa kokopaistia/filettä.

Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin. n.30-40min huoneenlämmössä ollut liha on mehukkaampi.Mausta lihat 1tl ruususuolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Meillä usein laitetaan päälle myös hiukan rosmariinia.

Paista fileitä pannulla 6-7 min käännellen välillä, tasaisella lämmöllä.

Tässä vaiheessa liha on ruusunpunaista sisältä -moni ottaa tässä vaiheessa pois pannulta. Aikuiseen makuun hyvä.

Itse lisään 2dl vettä pannun pohjalle  ja kansi kiinni. Lapset tykkäävät, kun lihas on haudutettu "ylikypsäksi" ja mureaksi. Haudutusaika vaihtelee fileiden koosta.

Lopuksi käärin lihat folioon ja pannulle jääneeseen nesteeseen lisään riisijauhoja 2rkl ja vähitellen lisään mantelikermaa niin, että kastike on sopivan paksuista. Mausteeksi ruususuolaa, pippuria, persiljaa ja suohosipulia. (mantelikerman tilalla, jos joku kerman korvike käy, niin sitä)

IMG_2171-normal.jpg

 

IMG_2172-normal.jpg

IMG_2166-normal.jpg

Lisukkeena yrttikasviksia; Paloitellut kasvikset (tässä kyssäkaali, porkkana, punajuuri,lanttu) laitetaan pienin erin pannulle ja paistetaan oliiviöljyssä. Lisätään mausteeksi yrttejä (tässä 1tl ruohosipulia, 1tl persiljaa, 1tl provencalen yrttisekoitusta), suolaa ja pippuria. Pohjalle 2dl vettä, kansi kiinni ja haudutellaan kypsäksi n. 10-15min

 

Iloista isänpäivää!