Pienissä määrin mantelimaitoa olen käyttänyt lettuihin/leivonnaisiin myös pojalla, mutta enimmäkseen imetysdieetin aikana. Muffinssi ja kakkutaikinoihin hyvä :)

 

1dl kuorittuja manteleita yön yli liotettuna (voi käyttää ilman liotustakin)

n.0,5l vettä

 

Laita mantelit ja 1dl vettä tehosekoittimeen. Anna tehosekoittimen tehdä manteleista ja vedestä tasaista tahnaa. Lisää vettä tarpeen mukaan pienissä erissä. Kun tahna on tasaista, lisää loppu maito ja pyöritä tehosekoitinta pari minuuttia. (Tämän jälkeen tarvittaessa kaada mantelimaito esim. teesihdin läpi, jolloin jäljelle jääneet karheat palaset saadaan maidosta pois.)

mantelimaidon voi käyttötarkoituksen mukaan maustaa ripauksella sokeria tai vaikka vaniljasokeria. Käy hyvin lettutaikinaan, vohveleihin , muffinsseihin, kakkuihin ja ilman sokeria myös sämpylätaikinoihin.

Pojalle max 0,5dl mantelimaitoa/vko, kunnes sopivuus täysin testattu. Mutta esim. lettutaikinassa korvataan osa nesteestä mantelimaidolla, sen mukaan montako syöjää...

Mantelimaito säilyy kannellisessa puhtaassa asiassa pari päivää jääkaapissa!

 

(ohjeeseen olen alunperin törmännyt Rauli Mäkelän kirjassa Irti tulehduskierteestä)