Peurunkaan evääksi paistoin quinoa-rieskoja ja riisisämpylöitä -sillä ennen allergialiiton kurssin alkua meillä oli yksi päivä kokonaan omilla eväillä :) Tässä ensimmäisenä quinoa-rieskat -jotka meillä syödään n.tunnissa siitä kun pelti on otettu uunista pois.. en siis tiedä miltä ne maistuvat muutaman tunnin päästä tai pakastettuina. Nämä ovat lasten suosikkeja!

IMG_5384-normal.jpg

Esivalmistelu:

1dl quinoaa

3dl vettä

Huuhdo quinoa huolellisesti teesihdissä ja keitä 3dl vesimäärässä kypsäksi, miedolla lämmöllä kannen alla. Koko neste imeytyy siemeniin ja keittoaika n. 15min.

Lisää keitetyn quinoan sekaan:

1dl vettä

0,5dl oliiviöljyä

0,5tl suolaa

1dl täysjyväriisijauhoja

0,5dl hienoja riisijauhoja

2rkl mielihyvä perunahiutaleita (voi korvata bataattisoseella/perunasoseella)

Sekoita huolella kaikki aineet sekaisin, kunnolla vaivaten ja nostele lusikalla nokareita n.8 kpl pellille ja painele ne ohuiksi rieskoiksi. Itse en tarvitse jauhoja taputellessani rieskoja, mutta mikäli taikina tarttuu sormiin, voi siihen käyttää 1-2rkl riisijauhoja. Se tosin tekee pinnasta hiukan kuivan oloisen..

Paista 225 asteessa n. 10-15min -käännä ympäri ja tarkista että pohja on hiukan ruskettunut ennenkuin otat pois uunista.

Jos ei ole tarkoitus syödä kaikkia heti, suosittelen laittamaan ne lautaselle ja folio päälle -näin eivät kuivu!