Tämä leipä on sellainen, että se onnistuu parhaiten kun sen taikinan vaivaa ja alustaa kunnolla leipäkoneessa, mutta kohottaa leipävuuassa ja paistaa normiuunissa. Jostain syystä leipäkoneella siitä tulee joka kolmas kerta liian tiivis...

 

1 pussillinen Millettin luontaisesti gluteenitonta sämpyläjauhoa

(sis. hirssi, riisi, perunajauho, tattari, sokerijuurikaskuitu, ruusunmarja)

6dl vettä (+1tl psylliumia)

0,5dl öljyä

1tl suolaa

1ps kuivahiivaa

(2rkl hunajaa)

 

Laita psyllium lämpimään veteen ja anna seistä hetki. Lisää öljy, suola ja halutessasi hunaja. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja yhdistä nesteisiin. Sekoita ja kaada leipäkoneeseen.

Anna leipäkoneen (yhtähyvin yleiskoneen) alustaa taikina kunnolla 10min.

Kohota joko leipäkoneen ohjelmaa seuraten ja anna leipäkoneen paistaa leipä tai laita taikina leipävuokaan (itse jaan kahteen pienempään leipävuokaan) ja anna kohota 25min.

Uunissa paistoaika on n.40min riippuen jaatko taikinan kahteen vai laitatko yhteen vuokaan. Asteita +200.

Jos leivän tekee leipäkoneessa neste voi olla haaleaa, mutta jos kohottaa leipävuuassa, tulee huomioida kuivahiivan herätyslämpötila 42astetta.

 

Tässä sopivan rakenteinen taikina...

 

Leipäkoneen jäljiltä -tällä kertaa ei ollut liian tiivis vaan sopivan kohonnut..