Slyltäni tuli kaksi patonki ohjetta. Edellinen oli tumma patonki ja tämänpäiväinen on se vaalea patonki. Tämä ohje oli siitäkin ihana, että se oli myös lapsille sopiva -ja voin sanoa että tämä oli todella hyvää... Lapset kiittää vaihtelusta leipään!



5dl vettä
1ps kuivahiivaa
2tl sokeria (laitoin tummaa)
1rkl psylliumia
1/2rkl suolaa
6dl jauhoja (osa leivontaan)
(Käytin 3dl hienoja riisijauhoja, 2dl tummia riisijauhoja ja 1dl perunajauhoja)
1/2dl öljyä

Kuumenna vesi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita hiiva jauhoihin ja hyvin vaivaten sekoita jauhot nesteeseen. Jätä osa jauhoista muotoiluun.

Älä kohota tässä vaiheessa vaan jaa taikina kahtia, litistä suorakaiteen muotoon, laita väliin oliiviöljyä (ja laitoin valkosipulia), rullaa ja laita patonkipellille. Viillä päältä ja anna kohota lämpimässä paikassa 30min. Paista 200asteessa n.25min.

(Pienensin ohjeen jauhojen määrää, sillä jauhoseoksissa usein tarvitsee laittaa enemmän, mutta riisijauhoja hiukan vähemmän kuin ohjeen 7dl) :)