IMG_3118-normal.jpg

3dl kuumaa vettä

1.5dl raastettua bataattia (hienoa sellaista)

1rkl psylliumia

1tl suolaa

0,75dl intiaanisokeria

1tl aitoa vaniljaa

2tl kanelia (luomu ceylon)

0,5dl finax sokerikuitua

1ps kuivahiivaa

2dl hienoja riisijauhoja

1dl tapiocatärkkelystä

2dl täysriisijauhoja

rypsiöljyä

 

Sekoita kuumaan veteen bataattiraaste, sokeri, suola, mausteet, psyllium ja sokerikuitu. Anna turvota ja jäähtyä niin että seos on vähintään 42 asteista ennen jauhojen lisäämistä -hiiva tarvitsee tämän herätyslämpötilan. Sekoita jauhot (joissa on kuivahiiva seassa) pienissä erissä ja hyvin vaivaten. Vaivaa 5min.

IMG_3112-normal.jpg

Tee pieniä palloja ja anna kohota leivinliinan alla 20min.

IMG_3114-normal.jpg

Paista öljyssä huolellisesti molemmilta puolilta

IMG_3115-normal.jpg

Sammutuspeite ja kansi lähettyvillä -varmuuden vuoksi. Vaikka tänä vuonna rypsiöljy ei kuumentunut liikaa vaan oli oikean lämpöistä koko ajan.

IMG_3122-normal.jpg

Ja sitten nautitaan :)

Jos et välitä bataatista, niin tämä aikaisempi resepti ei sisällä mitään bataattia/perunaa ja se löytyy tältä.

Jauhoja pystyy vaihtelemaan sopivuuden mukaan -mukava on kuulla mikä jauhoseos toimii kullakin parhaiten!