3dl kuumaa vettä
1.5dl raastettua bataattia (hienoa sellaista)
1rkl psylliumia
1tl suolaa
0,75dl intiaanisokeria
1tl aitoa vaniljaa
2tl kanelia (luomu ceylon)
0,5dl finax sokerikuitua
1ps kuivahiivaa
2dl hienoja riisijauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
2dl täysriisijauhoja
rypsiöljyä
Sekoita kuumaan veteen bataattiraaste, sokeri, suola, mausteet, psyllium ja sokerikuitu. Anna turvota ja jäähtyä niin että seos on vähintään 42 asteista ennen jauhojen lisäämistä -hiiva tarvitsee tämän herätyslämpötilan. Sekoita jauhot (joissa on kuivahiiva seassa) pienissä erissä ja hyvin vaivaten. Vaivaa 5min.
Tee pieniä palloja ja anna kohota leivinliinan alla 20min.
Paista öljyssä huolellisesti molemmilta puolilta
Sammutuspeite ja kansi lähettyvillä -varmuuden vuoksi. Vaikka tänä vuonna rypsiöljy ei kuumentunut liikaa vaan oli oikean lämpöistä koko ajan.
Ja sitten nautitaan :)
Jos et välitä bataatista, niin tämä aikaisempi resepti ei sisällä mitään bataattia/perunaa ja se löytyy tältä.
Jauhoja pystyy vaihtelemaan sopivuuden mukaan -mukava on kuulla mikä jauhoseos toimii kullakin parhaiten!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.