Letut on siitä ihania tarjottavia, että niitä pystyy tekemään joka ruokavalioon ja lisäämään päälliset sopivuuden mukaan! Meillä tehtiin tänään gluteenittomia ja erikseen kaikettomia lettuja.

IMG_2014-normal.jpg

Banaani-kookosletut

2dl SantaMaria kookoskermaa

3dl kivennäisvettä

2.5dl hienoja riisijauhoja

0.5dl tapiocatärkkelystä

0,5tl ruususuolaa

3rkl intiaanisokeria

1tl vaniljaa

2rkl rypsiöljyä

1 banaani

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä vähintään 30min ja pyöräytä tehosekoittaja vielä muutamaksi sekunniksi käyntiin.

Paista lettupannulla/isolla paistinpannulla rypsiöljyssä haluamasi kokoisia lettuja.

Näiden päälle meillä oli mangososetta ja mustikoita&mansikoita!

IMG_2013-normal.jpg

Ja perus gluteenittomat letut tein perus lettuohjeella jauhot muuttaen!

Gluteenittomat letut:

6munaa

1l maitoa

2.5dl semper finmix-jauhoseosta

2.5dl virtasalmen viljatuotteen glut. vaaleita jauhoja

1tl suolaa

2tl vaniljasokeria

4rkl intiaanisokeria

0,5dl rypsiöljyä

 

Kaikki ainekset sekaisin hyvin vispilällä vatkaten. Anna turvota 30min ja paista paistinpannulla.

Itse tykkään käyttää juurikin näitä jauhoja, tulee mukava rakenne! Kylkeen mansikoita, mansikkahilloa ja kuppi kuumaa kahvia!

 

IMG_2012-normal.jpg