Kaupasta ei tahdo aina löytyä sopivaa pastaa Lyylille. Ja lasagnelevyt löytyy vain Allermiinasta. Niinpä olen alkanut valmistaa lasagneen levyt itse, ja samalla kokeillut muitakin pastoja. Jauhoja olen vaihdellut sen mukaan, kuka syö. Oma ehdoton lemppari on tattari-amarantti-pasta. Myös perus riisi-maissipasta on hyvää.
Meillä ei ole pastakonetta, joten ihan silikoninen leivonta-alusta ja silikoninen kaulin ajaa sen virkaa -pitkät hermot ja hiukan lisäkärsivällisyyttä tarvitaan, että niillä välineillä pastasta saa tarpeeksi ohutta. Mutta kun olen useamman kerran tehnyt, niin tämä versio pysyy hyvin koossa ja kun taikinan malttaa antaa vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin -mieluiten useamman- niin se leipoontuu hyvin!
Sanotaanko näin, että kun vehnä ja muna eivät ole käytössä, niin varsin kelvokas korvaavaksi tuotteeksi :) Väri ja koostumus ovat hiukan erilaisia kuin gluteenia sisältävissä pastoissa.
0,5dl tärkkelysjauhoja
1dl jauhoja
vajaa 1 maustemitta ksantaania
ripaus suolaa
1-2rkl öljyä
4rkl vettä
0,5tl psylliumia
Laita psyllium turpoamaan veteen n. 5minuutiksi. Sekoita sillä välin jauhot, ksantaani ja suola yhteen. Tee jauhojen keskelle kuoppa, johon kaadat psyllium-veden ja öljyn. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi käsin/yleiskoneella. Taikina on tarttumaton pallo. Kääri se kelmun sisälle ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluummin useaksi. Itse pidin kerran yön yli.
Kaulittaessa silikoninen alusta ja kaulin on hyviä. Pastakoneella en ole kokeillut. Jauhojen avulla saa kaulittua ohuen ohueksi. Kun olet kaulinut haluamasi paksuiseksi, laita esim. keittiöpyyhkeen päälle hetkeksi kuivamaan.
Rusettipastat ja täytetyt "tortellit" olen keittänyt kiehuvassa vedessä, jossa hiukan suolaa. Keittoaika on ollut 3-4min.
Tattaripastaa -täytteenä maidoton pesto
Lyylin rusetit -maissi-riisipastaa
Lasagnelevy tekovaiheessa amarantti-täysjyväriisi-pastaa, tämä ensimmäinen levy on aavistuksen liian paksu, seuraavat olivat ohuempia. Jauhelihakastike ei niin löysää, kuin kuivapastasta tehdessä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.