Helppo versio -kesällä käytin jonkin verran enemmän farinan täysjyvä-riisileipä ainesta.

1pkt Farinana täysjyväleipäainesta

2-3dl valmiiksi keitettyä quinoaa (yleensä meillä jää tähteeksi ruualta)

3.5dl n.42asteista vettä

1/2ps kuivahiivaa

3rkl öljyä

 

Sekoita farinana aines ja keitetty quinoa yhteen. Lisää kuivahiiva. Sekoita joukkoon vesi ja anna seistä 5min. Lisää öljy ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti muutaman minuutin ajan (tai vatkaimen taikinakoukuilla). Kaada leipävuokaan ja anna kohota kelmun ja leivinliinan alla n.20min. Paista uunissa 200asteessa n.40min -peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos tuntuu että pinta tummuu liikaa...

(Pakasta osa siivuina heti leivontapäivänä -ei maistu hyvältä yli 2pvää vanhana...)