Linssivariaatioitakin olisi vielä monta postaamista vaille -tänään oli kuitenkin ilta-aterialla linssilihapullia. Ne on sellaiset, jotka katoaa kanssa lautaselta aikas nopsasti!

1dl punaisia linssejä

2,5dl vettä

400g jauhelihaa (tässä kalkkunajauhelihaa tänään)

3porkkanaa

1-2 sipulia

1rkl persiljaa

0,5-1tl suolaa

1tl valkopippuria

1-2tl sopivia yrttejä (tässä provencen yrttisekoitusta 1tl ja frantsilan aurinkovoimaa vajaa 1tl)

0,5dl pofiber (perunakuitua)

 

 

Huuhtele linssit ja laita ne kiehumaan miedolle lämmölle 2.5dl veteen. Anna kiehua n.10min kannen alla, kunnes vesi on täysin imeytynyt linsseihin. Laita sillä välin kuoritut porkkanat ja sipuli& mausteet ja pofiber tehosekoittimeen ja anna pyöriä hetken aikaa. Lisää liha ja anna koneen käydä, jotta saat tasaisen massan. Lisää lopuksi kypsät linssit ja sekoita taikina huolellisesti.

Anna taikinan seistä n.10 min, jotta pofiber hiukan turpoaa.

Pyörittele kostein käsin pyöryköiksi tai pihveiksi pannulle. Annan keskilämmöllä (ei missään nimessä täydellä lämmöllä) pieni väri ympäriinsä tai pihvejä paistaessasi molemmin puolin ja lisää n.2dl vettä. Anna hautua kannen alla n.15min välillä pyörittäen muutaman kerran. Tarkista, että vesi riittää, sillä pyörykät hiukan imevät nestettä linssien&pofiberin vuoksi. Lisää nestettä hiukan tarpeen vaatiessa.