Kerhovapaapäivä -eli aikaa kuluttaa ruuanlaittoon normia enemmän aikaa. Annoin esikoisen kaivella ruokakaappia (hänelle sopivien ruokien kaappia) ja hän sai valita mitä laitetaan kalkkunan kanssa. Kaapista valikoitui porkkanat, ruohosipuli, cashew-pähkinät ja persilja. Lisäksi kesältä oli jäänyt yksi paketti luomu-maissia.
Näistä tuli siis:
Kalkkunarullat a'la pikkumies
1pkt kalkkunan filepihvejä
2dl cashewpähkinöitä
2dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
1rkl persiljaa
1rkl ruohosipulia
1tl valkopippuria
3rkl rypsiöljyä
suolaa myllystä
1.5-2dl vettä
(kookoskermaa)
Laita cashew-pähkinät, porkkanraaste, persilja, ruohosipuli ja valkopippuri astiaan ja hienonna sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää öljy vähitellen niin, että tahna on kiinteää.
Nuiji kalkkunapihvit ohuemmiksi (tai käytä ohuita kalkkunapihvejä). Levitä tahnaa kalkkunapihville ja hiukan suolaa myllystä tahnan päälle. Rullaa ja kiinnitä rulla hammastikulla.
Paista pannulla öljyssä paistopinta joka puolelle rullaa ja poista viimeistä kohtaa kääntäessäsi hammastikku pois.
Jos täyettä jäi, lisää sen joukkoon 1.5-2dl vettä ja kaada se rullien päälle, laita kansi paistinpannuun ja alenna lämpötila. Anna hautua kypsäksi 10-15min. Tarkista että pannulla on kosteutta sopivasti koko haudutuksen ajan.
Itse lisäsin haudutuksen puolessa välissä 2dl kookoskermaa, jotta sain samalla kastikkeen :)
Meillä nämä nautittiin maissin kanssa!
Aikaisempi versio:
Muuten sama, mutta täytteeksi laitoin
2dl manteleita
pieni kourallinen basilikan lehtiä
mustapippuria, persiljaa
oliiviöljyä
suolaa
=eli mantelipestoa sisälle ja haudutin yrteillä maustetussa riisimaidossa kypsäksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.