Quinoasta tehdään välillä juomaa -ei niinkään juotavaksi vaan leivontaan japuurojen pohjaksi. Ohjeen olen löytänyt täältä.

 

1dl quinoaa

vettä

suolaa

 



-Huuhtele quinoa hyvin tiheän siivilän avulla -että saponiini lähtee pois (itse käytän isomman kokoista teesihtiä, jolloin siemenet ei pujahda altaaseen).

-Laita huuhdellut siemenet lasipurkkiin, vettä päälle niin että peittyy ja kansi päälle. Yöksi jääkaappiin.

-Aamulla laita quinoa takaisin siivillään ja huuhtele hyvin.

-Laita kattilaan quinoa ja 4dl puhdasta vettä (ei sitä missä liotettiin) ja ripaus suolaa. Keitä kiehumispisteseen, laita kansi päälle, levy pienelle ja hauduta n.20min kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.

-Laita keitetty quinoa tehosekoittimeen ja pyörimään. lisätään puhdasta vettä vähitellen n.4-5dl, anna pyöriä ja lisää vettä niin kauan kunnes saavutetaan haluttu sakeus.

-Siivilöidään sihdin&harson avulla kökkäreet pois. Maustetaan ja laitetaan lasiseen puhtaaseen kannuun kansi päälle ja jääkaappiin.


Pari kertaa olen tehnyt, kun on tähteeksi jäänyt quinoa-lisuketta (jossa ei muita mausteita kuin ripaus suolaa). Se ja vesi ja tehosekoitin päälle.

Rohkeasti kannattaa kokeilla -ja se pesu/huuhtelu on tosi tärkeää, ettei tule kitkerää!