LF extrahaasteena sai kokeilla Valion uutuus tuorejuustoja -sekä sitruunaa että mangoa. Molemmat herkkua!! Tämä mangoleivos on gluteeniton ja laktoositon, mutta sisältää maitoa ja munaa! Eli oli meille aikuisille.

Pohja on hyvin koossa pysyvä -muutama versio tuli tehtyä, mutta tämä oli makutuomarin mieleen eniten. Onnistuu myös ihan perus irtopohjavuokaan juustokakkuna valmistettuna.

Kuva

12kpl

Pohjat:
100 g laktoositonta voita
1 dl tomusokeria
1 kpl munaa
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 dl Semper finmix-jauhoseos
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
150 g laktoositonta creme fraichea
125 g Piltti mangososetta
200 g Viola laktoositon mangotuorejuusto
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kpl munaa
2 rkl perunajauhoja

Päälle
125 g Piltti mangososetta
2 rkl hillosokeria



Valmista ensin pohjataikina

* Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri yhteen. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä toisessa astiassa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen ja sekoita taikina nopeasti, mutta huolellisesti tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte

* Yhdistä ainekset huolellisesti ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita mahdollisimman vähän. Laita kylmään hetkeksi aikaa tasoittumaan.

Laita uuni lämpenemään +175asteeseen. Voitele leivosvuuat ja aloita vuokien täyttäminen.

Jaa pohjataikina 12 leivosvuuan pohjalle (Käytin 10cm halkaisijaltaan olevia vuokia). Taputtele taikina vuuan pohjalle tasaisesti. Jos laitat esim. rypsiöljyä hiukan sormiin, taikina levittyy helpommin.

Kaada täyte pohjan päälle. Huomioi, että täytät vuuan vain puoliksi, sillä täyte kohoaa runsaasti.

Laita vuuat uuniin. Paista n.30min. Peitä tarvittaessa paiston keskivaiheella pinta leivinpaperilla jotta pinta ei ruskistu. Ota leivokset pois uunista ja anna leivosten jäähtyä ennenkuin liikutat niitä.

Valmista päällinen. Kuumenna hillosokeri ja mangosose kattilassa. Sekoita ja anna kuplia miedolla lämmöllä hetki, jotta hillosokeri sulaa. Anna jäähtyä.

Levitä päällinen leivokselle ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.