1.5dl kuorettomia hirssinjyviä (esim. gogreen)

4.5dl vettä

1tl reformi kasvisliemijauhetta

1rkl ruohosipulia

3porkkanaa

1/2 kesäkurpitsaa

2perunaa

1sipuli

2rkl oliiviöljyä

0,5tl herbamare yrttisuolaa

pippuria, persiljaa, meiramia

 

Huuhtele hirssinjyvät kylmällä ja sitten kiehuvalla vedellä. Laita kattilaan ja vesi+kasvisliemijauhe sekä ruohosipuli sekaan.  Keitä vedessä kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi n.25min. Tällä välin kuori ja raasta pieneksi kasvikset ja pilko sipuli hyvin pieneksi. Sekoita raasteet, keitetty hirssi, oliiviöljy  ja mausteet tasaiseksi ja muotoile lusikan avulla pihveiksi leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200astetta, kunnes ovat kypsiä ja saavat väriä n.20min. Leivinpaperin päälle kannattaa hiukan laittaa öljyä, ennen pihvin laittamista -irtoaa paremmin paperista.