Samaan tapaan tehdään myös kanapihvit..

1 rasia maustamattomia kalkkunan/kanan pihvejä (filepihvejä)

öljyä

suolaa

pippuria

 

Ota liha huoneen lämpöön hiukan ennen paistamista. Isolla pannulla öljyssä paistetaan pihvit molemmin puolin kännellen n.5min/puoli tai pihvin paksuuden mukaan. Kypsät pihvit maustetaan ripauksilla suolaa ja pippuria.

 

Riisi-kasvislisuke:

8dl vettä

3dl täysjyväriisiä

(tai riisipakkauksen ohjeen mukainen vesi-riisimäärä)

1/2 tl suolaa

1 sipuli

2 porkkanaa

1/2 parsakaalia tai kukkakaalia

(1/2 paprikaa pieninä paloina)

1rkl öljyä

 

Kuori ja pilko pieneksi kasvikset. Parskaalin/kukkakaalin nuput myös. Laita vesi kiehumaan, lisää suola, riisi ja kasvikset. Anna hautua hiljalleen kypsäksi (12-35min riippuen riisilaadusta) ja seuraa veden määrää. (Tarkista veden tarve riisipaketista.) Veden pitäisi imeytyä kaikki riisiin. Lisää valmiiseen ja kypsään riisi-kasvisseokseen öljy.