Eli sadonkorjuun aineksista maidoton, munaton, gluteiiniton ja soijaton kakku :) Taikinasta tulee reilu, eli pienempiä kakkuvuokia tarvitaan kaksi!! JOs laittaa ison kakkuvuuan täyteen, tulee kakusta liian tiivis, eli kannattaa jakaa kahteen vuokaan.. Alkuperäinen ohje mammalta ja allergiaversiota on pari kertaa nyt kokeiltu, tässä parempi niistä :)

 

riisimassa, josta valmiina käytetään n.1dl:

0,5dl riisijauhoja

3.5dl vettä

 

Taikina:

4.5dl jauhoja (käytin 2dl kaurajauhoja,1.5dl semper finmix, 0,5dl maizenaa, 0,5dl riisijauhoja)

3dl intiaanisokeria

1tl kanelia

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1maustemitta psylliumia ja 0,5maustemittaa ksantaania

(1tl omenaviinietikkaa kohottaa)

100g mantelirouhetta

3dl kesäkurpitsaraastetta

1prk Piltti puolukka-päärynäsosetta

3/4dl öljyä

1-2dl puolukoita (ja 1rkl perunajauhoja jos puolukat pakkasesta)

 

Valmista ensin riisimassa (korvaa munat). Sekoita riisijauhot kylmään veteen ja kiehuttele välillä sekoitellen 15min hiljalleen. Anna jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi. Valmista sitten muu taikina. Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää mantelirouhe. Kuori ja raasta kesäkurpitsa ja lisää se kuiviin aineksiin. Lisää pilttipurkillinen,öljy (ja halutessasi omenaviinietikka) sekä puolukat (joihin on sekoitettu tarvittaessa perunajauhoja). Sekoita taikinaan viimeisenä n.1dl kuohkeaa riisimassaa ja mahdollisimman vähällä sekoittamisella kaada taikina öljyttyyn ja esim. polentaryyneillä/seesaminsiemenillä leivitettyyn vuokaan. Kypsennä uunissa 175asteessa n.40-50min, kunnes kakku on kypsää tikulla koiteltaessa.

 

Huom: Kakku onnistuu myös ilman riisimassaa, koostumus on hiukan erilainen, mutta hyvää :)

 

 Koristelin kakun tomusokeri-kauramaitokuorrutteella!