Imetysdieetillä ollessani olin huolissani hyvien rasvahappojen saannista -tutustuin öljyhampunsiemeniin ja niitä käytin ajoittain leivonnassa. Tässä yksi pikkuleipäresepti, johon käytän hampunsiemeniä. Toki nämä voi maistua lapsellekin, meillä ei vaan vielä ole kokeiltu, sopiiko hampunsiemen pojalle!

1dl hampunsiemeniä (luontaistuotekaupasta)

1dl riisihiutaleita

1dl tattari/hirssihiutaleita

0,5dl intiaanisokeria

reilu 1tl vaniljasokeria

1dl hienoja riisijauhoja

0,5dl quinoajauhoja

0,5dl tapioca/perunajauhoja

0,5tl soodaa

0,5dl öljyä (rypsi/auringonkukka)

reilu 1rkl siirappia

1,5dl kookosmaitoa

 

Paahda hampunsiemeniä kuumalla pannulla (ilman öljyä) muutama minuutti kokoajan käännellen. Siemenet saavat hiukan väriä. Varo polttamasta. Sekoita astiassa paahdetut siemenet, kuivat aineet ja lopuksi lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Laita 1rkl-kokoisia kasoja leivinpaperin päälle ja painele/muotoile hiukan pyöreiksi ja littanoiksi. Jätä pieni väli kekseille, koska ne hiukan laajenevat. Paista 200asteessa 10min. Tarkkaile oman uunisi paistoaikaa, koska se saattaa olla hiukan lyhyempi. Keksit on valmiita kun ne on saaneet hiukan väriä ja kääntäessäsi yhden, pohjassa on hiukan väriä myös. Anna jäähtyä ennenkuin siirrät ne pois pelliltä.

Hampunsiemenet "rapsuvat" syödessä!