Leivonta haasteessa annettiin tunti aikaa sekä ainekset joita sai leipomukseen käyttää. Aihe oli taikoa nopea vierasvara. Meidän kaapista ei puoliakaan aineksia vakiona löydy, joten lähdin ajattelemaan haasteen niin, että otin meidän kaapista ne korvaavat tuotteet ja tein ensin lasten ruokavalioon sopivan tuotoksen ja sen käänsin sitten vehnä+muna+maito versioksi :)

Ajatuksena mietin niin, että tunti aikaa taikoa sopivaa sekä vieraille että meidän perheelle :) Eli samannäköistä tavallista ja gluteenitonta,maidotonta,munatonta ja soijatonta ...

Vasemmalla Rajoitetut herkut ja oikealla Kaikkea sisältävät herkut :)

 

Puolukkaiset nopeat muffinssit n.10kpl (gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton)

1dl maizenaa

2dl riisijauhoja

0,5dl amaranttijauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5tl soodaa

1dl intiaanisokeria

1tl vaniljaa

1maustemitta ksantaania

2dl riisimaitoa

1tl psylliumia

0,5dl öljyä /sulatettua margariinia

2dl puolukoita

päälle:

cashewpähkinätahnaa (cashewpähkinöitä, tomusokeria, vettä)

 

Laita uuni lämpenemään 200asteeseen. Laita psyllium veteen. Anna seistä vähintään 5min. Sillä välin sekoita yhteen kuivat aineet ja puolukat. Sekoita kuiviin aineksiin psyllium-riisimaitoseos ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja jaa seos silikonisiin muffinssivuoksiin. (lähti hyvin irti myös paperisista). Paista uunissa n.20-25min.

(Kun tavalliset muffinssit ovat uunissa, voit kuorruttaa rajoitetut muffinssit sekoittamalla cashewpähkinät tehosekoittajassa mahdollisimman tasaiseksi, lisää vettä vain sen verran, että koostumus on hammastahnan paksuista. Lopuksi oman maun mukaan tomusokeria)

Näiden paistuessa valmista tavallinen versio:

 

Suussa sulavat Puolukka-valkosuklaa muffinssit 10kpl (vehnäversio)

50g voita
3dl vehnäjauhoja
0.5dl maizenaa
1tl leivinjauhetta
0.5tl soodaa
ripaus suolaa
0.75dl sokeria
puolikas levy valkosuklaata (n.70g)
2dl puolukoita
1 muna
1.5dl kermaa


Sulata voi mikrossa ja rouhi valkosuklaa veitsellä.
Sekoita munan rakenne ja vatkaa kevyesti joukkoon kerma.
Yhdistä toiseen astiaan kuivat aineet, rouhittu suklaa ja puolukat. Sekoita. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa ja kaada muna-kermaseos ja sulatettu voi (hiukan jäähtynyt) siihen. Sekoita vain sen verran kuin on pakko.


Jaa seos muffinssivuokiin ja laita uuniin. Paista uunissa 20-25min, kunnes muffinssit ovat saaneet hiukan väriä.
Anna jäähtyä hetki ritilän päällä ja sulata valkosuklaata mikrossa. Kuorruta hiukan jäähtyneet muffinssit valkosuklaalla ja aseta tarjolle.

Aikaa molempien muffinssien tekoon meni yhteensä tunti.

Tosin tarkkana sai olla, ettei sekoittanut kumpi oli kumpi -gluteeniton on vaaleampi :)