Kun Sly:ni Lauran lähettämä tammikuun paketti saapui, tein hetimiten hedelmäisen leivän uuniin. Maistelimme ja säästämällä säästin muutamia palasia kahdelle seuraavalle päivälle -ja kyllä, tämä leipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja gluteenittomasta leivästä poiketen se on mehevä vielä pari päivää :)

10 kuivattua luumua
16 kuivattua luomu-aprikoosia
10dl gluteenitonta jauhoseosta
(Käytin 1dl karkeaa riisijauhoa, 2dl amaranttijauhoa, 2.5dl hienoa riisijauhoa ja 1dl perunajauhoja
= näin ollen tarvittiin hiukan vähemmän jauhoja)
1ps kuivahiivaa
1dl mantelirouhetta
1,5tl suolaa
5dl vettä
3rkl öljyä

Paloittele kuivahedelmät.

Mittaa kulhoon jauhot, hiiva, mantelirouhe,suola ja hedelmät. Kaada (+42asteinen) vesi ja sekoita. Lisää öljy.

Kaada vuokaan ja anna kohota liinan alla 20min.

Paista 200asteessa n.40-45min --> kunnes leipä on kypsää. Tarvittaessa peitä leivinpaperilla paiston loppupuolella :)





:) melkein joka kuvassa oli pienet sormet välissä...