Muutamia munkkitaikinoita on vuoden aikana maisteltu. Tämä on onnistunein versio kaikista niistä muunnoksista, joita olen kokeillut...
Eli sotkun munkkiohjeesta meille muokattu :)
5dl vettä/riisimaitoa
2tl psylliumia
1dl intiaanisokeria
1tl suolaa
0,5tl kardemummaa
2ps kuivahiivaa
50g sulaa margariinia/0,5dl öljyä
1dl tapiokatärkkelystä
1dl perunajauhoja
6dl riisijauhoja (yli puolet täysjyväriisijauhoja)
1dl maissijauhoja
Paistamiseen öljyä
Lämmitä neste ja sekoita joukkoon psyllium ja anna seistä reilu 5min. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, öljyä sekä 2dl jauhoja joihin kuivahiiva on sekoitettu. Muista hiivan herätelämpötila 42astetta. Vaivaa taikinaa kokoajan ja lisää jauhot vähissä erissä. Taikina on valmiina pehmeää, mutta ei tartu kulhoon eikä juurikaan käsiin. (Osa tästä jauhomäärästä meni munkkien pyörittelyyn.)
Ota ruokalusikalla pieniä palloja ja pyörittele ne tasaiseksi pellille kohoamaan. Anna kohota ja paista öljyssä muutaman munkin erissä. Nosta kauhalla talouspaperin päälle valumaan ja sokeroi .
Pidin munkin paistorasvan lämpötilan 170asteessa -paistilämpömittarilla oli kätevä mitata ja siinä oli merkkiääni, jos lämpötila nousi siitä!
kohonneet munkit!
Paisto n. 1.5min/puoli
Ennen sokerointia!
Näistä ei montaa jäänyt jäljelle -Vappu on onneksi kerran vuodessa vain -ensi vuonna teen samaisella ohjeellani!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.