Pizzapohja, vähän rieskamainen, ja ehdottomasti tuoreeltaan syötävä -pakastus/jääkaappi muuttaa koostumusta vetiseksi. Tämä on nopeampi ja pehmeämpi kuin kakkosversio..

 

1dl Oolannin perunasoseainesta (100%peruna)

0,5dl hirssihiutaleita

1,5dl vettä

1dl tummia Jyttejauhoja (tai muita jauhoja käytettäessä lisää hiukan ksantaania ja psylliumia)

ripaus suolaa

1rkl öljyä.

 

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja öljytyin käsin taputtele pellille pizzapohjaksi.

 

Täytteenä käytetty:

100g jauhelihaa, 1/2 pieni sipuli pieninä kuutioina, 1/2 porkkanaa hienona raasteena,

2rkl tomaattipyrettä, 1tl pizzamaustetta, ripaus pippuria, 2tl maissijauhoja, 0,5dl vettä, ripaus suolaa.

Ruskista jauheliha, sipuli ja porkkana. Lisää mausteet ja tomaatti. Lisää jauhot ja sekoita tasaisesti. Lisää vesi ja keitä kastikkeeksi n.7-10min. Kastike saa olla kosteahko, mutta ei löysä, joka valuu pohjalta pois ja tekee pizzan vetiseksi.. Lisää tarvittaessa vettä/jauhoja. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa!

Laita "kastike" pohjan päälle ja lopuksi kesäkurpitsaraastetta (juuston näköistä) pinnalle.

Uuniin 200astetta, kunnes pohja on kypsä ja pinnassa hiukan väriä.

 

Pojalle maistuu hyvin :)