0,5dl mantelirouhetta

1dl kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina

1dl rusinoita puolitettuina

1,5dl omenatuoremehua

1tl psylliumia

1dl öljyä

1tl kanelia

1/2tl neilikkaa

ripaus suolaa

2dl intiaanisokeria

1dl vaaleita jyttejauhoja (jos käytät muita jauhoja, lisää niitä hiukan enemmän)

1.5dl täysjyväriisijauhoja

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

1maustemitta ksantaania

1dl lindt tummaa maidotona&soijatonta suklaata rouheena

 

Sekoita kulhoon mantelirouhe,aprikoosit,rusinat,omenamehu,psyllium ja mausteet. Anna maustua puolisen tuntia. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe yhteen ja lisää ne taikinaan kokoajan käännellen. Kun taikina on tasaista, ota kahdella lusikalla kekoja leivinpaperin päälle ja taputtele ne haluamaasi muotoon. Paista uunissa 225asteessa n.15min, kunnes keksit ovat saaneet väriä ja irtoavat hyvin leivinpaperilta. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä.

Huomioi jauhoissa eri jauholaadut, jyttejauhoja tarvitset ohjeen mukaisen määrän, mutta käyttäessäsi muita jauhoja, lisää niitä hiukan enemmän!!