Näitä jauhelihapulla/ruokareseptejä on runsain mitoin meillä käytössä, soveltaen aina sitä mitä kaapissa sattuu olemaan. Tästä taikinasta tulee pehmoisia tankoja -vaikka ne uunissa paistetaankin -eli eivät kuivu helposti koska taikinassa sekä kesäkurpitsaa että perunaa! :)

 

400g kalkkunan jauhelihaa

1 pieni sipuli pienenä silppuna

2.5dl oolannin perunasoseainesta (100%perunaa)

1 pieni kesäkurpitsa hienona raasteena

1tl paprikaa

1rkl ruohosipulia

0,5tl pippuria

yrttejä; tällä kertaa basilikaa ja meiramia

2rkl jauhoja (tällä kertaa amaranttia, muutkin käy)

 

Sekoita taikinan kaikki ainekset yhteen ja vaivaa niin kauan että saat tasaisen taikinan. Itse teen yleiskoneella. Pyörittele uunipellille peukalon paksuisia tankoja ja paista uunissa 200asteessa, kunnes ovat kypsiä. Itse pidin n.20min. Tarkista, että alapuolikin on ruskea.

Laita tikkuihin ja nauti dippikastikkeen kanssa :)

 

Joskus laitan  -ja varsinkin grillillä tehden, puiseen liotettuun tikkuun suoraan ja paistan siinä -helppo käännellä ympäri !