Usein pyöräytän leivontaa varten tähteeksi jääneestä riisitä riimaidon -ja varsinkin jos oon unohtanut ostaa sitä.

1dl keitettyä luomuriisiä (lisään keitettäessä suolan, joten en lisää sitä erikseen maitoon)

3-4dl kädenlämpöistä vettä

1-2tl öljyä (riippuen kumpi lapsista syö)

(maustemitta vaniljaa/intiaanisokeria/vaahterasiirappia tms. käyttötarkoituksesta riippuen)

 

Kädenlämpöiset riisi ja vesi tehosekoittimeen ja sitä pyöritetään, kunnes seos on tasaisen "smoothiemaista". Anna sakan laskeutua hetken aikaa. Lisää öljy ja halutessasi vanilja/vaahterasiirappi ja pyöräytä kone uudelleen käyntiin. Veden määrää säätelemällä saat haluamasi paksuista maitoa. Kun olet tyytyväinen seokseen, anna sen laskeutua paikallaan puolisen tuntia ja kaada varovaisesti puhtaaseen lasikannuun ja laita jääkaappiin.

Huono puoli on se, että tämä ei säily jääkaapissakaan kauaa, itse en ole uskaltanut käyttää kuin vuorokauden!

 

(Olen törmännyt tämänkaltaiseen reseptiin alunperin www.food.com sivustolla, jolloin kokeilin ekan kerran :)  )