Kaapin perälle jäänyt Farinan suklaakakkujauhoseos, joka sisältää; Sokeri, riisijauho, tapiokatärkkelys, kaakao, vanilliinisokeri, nostatusaineet (E 450, E 500), emulgointiaineet (E 471, E 475), sakeuttamisaine (E 415).

Ja kun pääsisäiskakku tarvittiin yllärivieraille, aikaa vähän, niin sillä mentiin. Banaaneita ei ollut, eikä hedelmäsoseita, jonka vuoksi käytin noegg-jauhetta tällä kertaa korvaamaan kananmunan..

2prk ananspaloja

1,25dl ananaspalojen mehua

1dl öljyä

1korkillinen omenaviinietikkaa

2tl noegg-jauhetta

4tl vettä

1ps farinan suklaakakkujauhoseosta

(liivatetta)

(viinirypäleitä)

 

Sekoita ananasmehu, etikka, noegg ja vesi vispilällä huolellisesti sekaisin.Lisää öljy ja jauhoseos huolellisesti sekoittaen. Kaada irtopohjavuokaan (öljyttyyn) ja paista uunissa 200asteessa 25-30min, varo -pinta ruskistuu lopussa nopsasti.

Annan pohjan jäähtyä. Soseuta ananaspalat sauvasekoittimella kuohkeaksi ja tasaiseksi soseeksi. Lisää halutessasi 3liivatelehteä, jolloin saat kiinteän päällisen. Halkaise viinirypäleet ja koristele.

Tässä päällisen ananaspalat ovat sellaisenaan ilman lisäsokereita tai ilman liivatetta. On raikas, sillä kakkupohja on suklaisen makea!

Samaa piirakkaa olen tehnyt niin, että käytän persikoita päälliseen ja agaragaria tai liivatetta. On keltaisempi versio :)

 

Ja hyvä lisä on 1dl suklaarouhetta pohjaan...