Lounaspiirakka Broilerista muuntuu pienillä muutoksilla moneksi :)
Pohja:
1dl perunamuusia
2dl jauhoja (käytin sinisen pussin jyttejauhoja tällä kertaa)
0,5dl tärkkelysjauhoja (käytin maizenaa)
0,5dl seesaminsiemeniä
1tl leivinjauhetta
0,5dl öljyä
1dl vettä
(ripaus suolaa)
Täyte:
300g broilerin suikaleita
1 iso sipuli kuutioina
2 porkkanaa karkeana raasteena
1/2 punaista paprikaa kuutioina
1rkl ruohosipulia
1rkl persiljaa
1tl paprikajauhetta, 0,5tl pippuria, 0,5tl meiramia (+suolaa ripaus)
2.5dl kaurakermaa/kookosmaitoa
2rkl vettä
0,5dl maizenaa (tai muuta tärkkelysjauhoa)
Vuuan leivitykseen polentaryynejä
Ohje:
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään n.30min ajaksi. Tee täyte. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä, kuullota samalla myös sipulikuutiot ja porkkanaraaste. Anna hautua niin, että kana on kypsää. Lisää mausteet ja lopuksi myös paprikakuutiot.
Taputtele pohjan taikina öljytyn ja polennalla leivitetyn vuuan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n.8min 200asteessa. Ota pohja pois uunista ja laita täyte pohjan päälle. Sekoita kaurakerma/kookosmaito ja vesi, sekä tärkkelysjauhot yhteen ja kaada täytteen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista 20-25min.
Tähän sopii myös ananaspalat (valutettuna)! Ja jos pystyy, niin broilerinsuikaleita kannattaa maustaa hiukan "voimakkaammin" !
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.