Nyt on ollut "huonon syömisen kausi" flunssien vuoksi. Joten iltapalan puuro+kiisseliaineet on usein paistettu letuiksi ja samoin lounaalla on syöty porkkanalettuja tai pinaattilettuja.

Aikaisempia versioita täältä löytyy, nyt viimeisin pari vkoa sitten tullut yhdistelmä on omena-puolukka-tattari, josta tuli pojan herkku...

2.5dl vettä (vissyä/riisimaitoa)
3rkl rypsiöljyä
2dl tattarijauhoja (keskisen myllyn jauhoja tällä kertaa)
1.5dl omenaraastetta

1dl puolukoita
ripaus suolaa
3rkl intiaanisokeria

+paistamiseen öljyä

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen (puolukoita kannattaa hiukan survoa rikki) ja anna turvota jääkaapissa vähintään 30min, mielellään hiukan enemmän. Paista pikkuisia lettuja lettupannulla.

 

Ja samalla ohjeella olen tehnyt hienosta porkkanaraasteesta, hienosta bataattiraasteesta, kesäkurpitsaraasteesta sekä tietysti pinaattia lisäämällä. Tällöin korvataan ohjeen omenaraaste ja puolukat omenaraastetta vastaavalla määrällä. Taikinan turvotus on tärkeää, jotta rakenne on hyvä.

 

Ja nyt tänään paistelin sitten suolaisia lettuja, kun ei meninannut lihakaan maistua nuhanenille:

2.5dl vettä (vissyä/riisimaitoa)
3rkl rypsiöljyä
2dl tattarijauhoja
0.5dl kesäkurpitsaraastetta -mahdollisimman hienona

1dl pieniä kinkkukuutioita (vatajan lisäaineeton kinkku)
(ripaus suolaa)
1rkl persijaa/ ruohosipulia
ja ripaus basilikaa

+paistamiseen öljyä

Muutoin sama ohje kuin aikaisemmissa, mutta huomioi että kinkkukin kannattaa olla mahdollisimman pientä kuutiota, jotta letut pysyy kasassa...