Kun ollaan kaupungilla/vierailuilla ja pitää mennä ravintolaan (pojalle ei yleensä löydy sopivaa/sopivasti valmistettua) mukana on yleensä oma ruoka -tosin poika haluaa jo samannäköistä kuin muilla... Ollaankin päädytty muutamiin ratkaisuihin, jotka on vielä toimineet...

Kiinalainen/thairavintola: Pojalle mukaan Kana/kalkkunakastiketta ja vihanneksia, se lämmitetään paikanpäällä ja lisukkeeksi saa samaa riisiä kuin muillakin... ja saman näköistä!

Pihviravintola: Pakkasesta mukaan jauhelihapihviä, paikanpäällä tilataan uuniperuna (ilman täytteitä, ja kuoripäällisenä, folion sisällä valmistettuna.) Pihvi lämmitetään ja annokseen lisätään tuoretta melonia/kurkkua/tomaattia mitä ravintolasta saa. Näin ollaan vältetty "virheellisesti" valmistetut ruuat, joista on kärsitty päivätolkulla jälkeenpäin.

Ranskalaisia perunoita (ilman että samassa öljyssä olisi valmistettu vehnätuotteita) on ollut vaikeahko saada. Tai sitten niissä on käytetty ranskalaisia, joissa peruna ei ole puhdasta perunaa vaan puristettua perunamuusia jossa on vehnätärkkelystä... Eli jos sattuu, että ranskalaiset perunat/lohkoperunat tehdään itse keittiössä tuoreesta perunasta, ilman mausteita ja paistetaan pojalle puhtaassa öljyssä -se käy! Mutta aina tarkistettava!

Muusit sisältää valitettavasti usein mummon-muusijauheesta valmistettua perunaa (sis. maitoa) tai sitten e330. Ja kasvikset on usein "muhineet" maustekastikkeessa ja ne on paistettu samalla pannulla muiden tuotteiden kanssa...

Kanat/Pihvit pelkässä öljyssä, puhtaalla pannulla paistettuna, mausteena vain suola, on onnistunut vaihtelevasti -yleisin moka keittiössä on ollut paistoöljy -onkin voita (tai voiöljyä) tai sitten pannulla tehty jotain muuta ensin ja lihaan tulee vehnää/maitoa/sopimatonta... Eli vain luotettavassa paikassa moneen kertaan tarkistaen!

(muutaman kerran on kokki myös kysellyt; "Saako ruokaan lisätä laktoositonta maitoa" -maitoallergiselle!)

 

Erityismainintana ja poikkeuksena olemme törmänneet kahteen paikkaan, joissa ruoka on ollut vaivattomasti tilattavissa ja erittäin ONNISTUNUTTA, ilman omia eväitä!!! Ja poika on onnellisena nauttinut 1.5h samanlaista ja keittiöstä tullutta ruokaa ilman jälkiseuraamuksia:

Coussicca, Tampere

Harald, Tampere